Vrednost kompleksa Ušće 230 miliona €

Bazanekretnina.com

Vesti

Vesti/usce

Ukupna vrednost investicije u Poslovno-trgovački kompleks Ušce iznosi 230 do 235 miliona evra.

"Praksa u MPC je da tridesetak odsto vrednosti investicije obezbedi iz vlastitih sredstava, a ostatak kroz dugoročne bankarske kredite. Treba istaći da je interes banaka za ovaj projekat bio vrlo veliki", rekao je generalni direktor kompanije MPC propertis Siniša Brašanac u intervjuu za Ekonomist nagazin.

Prema rečima Brašanca, druga faza kompleksa Ušće na Novom Beogradu trebalo bi da bude okončana krajem 2008. godine, završetkom izgradnje najvećeg šoping-centra u regionu, posle atinskog.

"U narednih mesec-dva trebalo bi da bude sasvim završena dvoetažna podzemna garaža sa 1.500 parking mesta. Nakon toga sledi izgradnja šoping-centra i početkom 2009. godine - druge `kule bliznakinje', da bi ceo kompleks bio zavrsen u prvoj polovini 2010. godine", precizirao je on.

Poslovno-trgovački Kompleks “Ušće” prostiraće se na 180.000 kvadratnih metara, od čega šoping-centar na svih 130 hiljada, a svaka od “kula bliznakinja” na po 25 hiljada kvadrata.

On je rekao da "nije tajna" da se pregovara o tome da se u drugu kulu "useli neki od vodecih svetskih hotelskih lanaca", precizirajući da su to "poimence - Marion, ali i aristokratski Kempinski".

"Nije tajna da i o tome pregovaramo, ali ne žurimo sa definitivnom odlukom, mada bi radije u svom vlasništvu zadržali i drugu `bliznakinju' i rentirali je kao ekskluzivni poslovni prostor", rekao je Brašanac, koji je i član Upravnog odbora MPC holdinga.

Bazanekretnina.com

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite li da dobijate novosti? Prijavite se na naš newsletter: