Prodaj pametno: Vodič za agente za nekretnine

Bazanekretnina.com

Vesti 47 min. čitanja

Agent za nekretnine

Agenti za nekretnine igraju ključnu ulogu u povezivanju prodavaca i kupca nepokretnosti. U ovom vodiču istražićemo nekoliko ključnih saveta o tome kako agencije mogu brže i bolje prodati svoje nepokretnosti i unaprediti svoj posao.

Duboka analiza tržišta

Prvi korak ka uspešnoj prodaji nepokretnosti je duboka analiza tržišta.

Agencija za nekretnine treba pažljivo proučiti trenutne trendove na tržištu nepokretnosti i razumeti šta kupci traže. Analiza tržišta će agencijama pomoći da bolje usmere svoje marketinške napore i privuku potencijalne kupce.

Profesionalne fotografije i video materijali

Kvalitetne fotografije i video materijali nekretnine su ključni za privlačenje kupaca.

Agencije za nekretnine treba da investiraju u profesionalnog fotografa i snimatelja kako bi snimili impresivne slike i virtuelne ture nepokretnosti. Ovo će pomoći kupcima da jednostavnije zamisle svoj novi dom.

Ukoliko niste u mogućnosti da angažujete profesionalca, iskoristite mogućnosti koje nude nove tehnologije i obezbedite svojim agentima mobilni telefon sa dobrom kamerom, a prodavca nepokretnosti zamolite da pripremi objekat za fotografisanje.

Procena vrednosti nekretnine

Ispravna procena vrednosti nepokretnosti je od suštinskog značaja.

Agencije treba pažljivo proceniti vrednost nepokretnosti u skladu sa trenutnim stanjem tržišta, lokacijom i dodatnim karakteristikama nepokretnosti. Previsoka cena može odbiti kupce, dok preniska cena može smanjiti povrat na investiciju za prodavca.

Društvene mreže
Društvene mreže Autor: Unsplash.com / Adem AY

Digitalni marketing

Svet se sve više okreće digitalnom okruženju, pa stoga agencije moraju iskoristiti digitalni marketing.

Online prisustvo putem društvenih mreža, online oglasa i optimizacije za pretraživače (SEO) je ključno za dostizanje većeg broja potencijalnih kupaca.

Ukoliko nemate iskustva sa ovim vidovima marketinga, tu smo kako za savete, tako i da radimo ovaj posao za vas.

Prikazivanje nekretnine

Agencija treba aktivno prikazivati nepokretnosti potencijalnim kupcima.

Organizovanje otvorenih kuća, virtuelnih tura i oglašavanje nepokretnosti na različitim platformama su ključni. Lični kontakt sa kupcima i njihova interakcija sa nepokretnostima mogu ubrzati prodaju.

Zlatiborski okrug, Čajetina, Zlatibor
Blizina centra,Blizina samoposluge,Ekskluzivan enterijer,Javni parking - besplatni,Miran kraj,Namešteno,Opremljena kuhinja,Plaćen komunalni doprinos,Plaćen priključak struje,Plaćen priključak vode,Pogled na planine,Pogled panoramski,Prilaz - asfaltirani,Prilaz za ...
75.000
Pogledaj
Sistem Agent1
Sistem Agent1 Autor: Kabi / Agent1

Pravilna provera potencijalnih kupaca

Agencije treba pažljivo proveriti potencijalne kupce kako bi se uverile da su ozbiljni i finansijski sposobni za kupovinu nepokretnosti.

Ovo će uštedeti vreme i energiju i povećati šanse za uspešnu prodaju.

Posebno će vam pomoći ukoliko koristite neki sistem za nekretnine (CMS), gde skladištite podatke i gde ćete moći da pravite svoju bazu kupaca/prodavaca koja će vam uvek biti dostupna.

Saradnja i umrežavanje

Saradnja sa drugim agencijama za nekretnine i posrednicima može povećati šanse za prodaju.

Umrežavanje sa drugim stručnjacima u industriji i uspostavljanje partnerstava može doneti nove prilike.

Jedan od vidova umrežavanja može biti i klaster.

Kontinuirana edukacija

Svet nekretnina se neprestano menja, pa je stoga važno da se agenti kontinuirano obrazuju.

Praćenje novih zakona, trendova i tehnologija omogućiće im da ostanu konkurentne na tržištu. Ovo je posebno važno u turbolentnim i kriznim vremenima.

Brza i efikasna komunikacija

Brza i efikasna komunikacija sa klijentima je ključna.

Agencije, odnosno agenti, treba brzo odgovarati na pitanja i zahteve potencijalnih kupaca i obezbediti im sve neophodne informacije.

Takođe, i u ovom delu od velike koristi su sistemi za nekretnine (CMS) koji vam omogućavaju da tokom telefonskog razgovora saznate ono što klijent želi i pošaljete mu ponudu na mail.

Gradite poverenje

Najvažnije je graditi poverenje sa klijentima.

Poštenost, transparentnost i stručnost su ključne karakteristike koje agencije treba negovati. Sa klijentima kojima verujete, izgrađivaćete dugoročne odnose pri čemu stičete ugled u industriji.

Bazanekretnina.com

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite li da dobijate novosti? Prijavite se na naš newsletter: