Novo porodilište u Zrenjaninu

Bazanekretnina.com

Vesti

Vesti/babies1

Otvaranje porodilišta u novoj zrenjaninskoj bolnici, koje je u nekoliko navrata već najavljivano, počeće da radi za mesec dana.

Dr Dušan Velisavljev, pomoćnik direktora za medicinske poslove Opšte bolnice "Đorđe Joanović", najavio je da bi, ukoliko ne bude problema s nabavkom nameštaja koji se, za razliku od medicinske opreme, finansira sredstvima samodoprinosa, novo zrenjaninsko porodilište trebalo da počne da radi već od septembra.
Prema njegovim rečima, novo porodilište, čija rekonstrukcija je deo četvorogodišnjeg projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", koji se finansira iz kredita Svetske banke, primenom savremenih medicinskih tehnologija zadovoljiće sve kriterijume moderne medicinske doktrine.

Ukupna vrednost građevinskih radova koji su započeli krajem 2005, a zvanično završeni januara ove godine, koštali su 873.000 evra. U ugovorenom roku obavljeni su radovi na delu nove bolnice površine 1.500 metara kvadratnih, gde će biti smešteno porodilište, akušerska služba i neonatologija. Finalni radovi su, prema rečima doktora Velisavljeva, obuhvatili prijemnu ambulantu, sanitarni propusnik, pretporođajnu, tri porođajne i postporođajnu salu, operacionu salu za carski rez, sestrinski punkt sa bolesničkim sobama sa 30 kreveta za majke porodilje, neonatologiju sa 25 postelja za novorođenčad i prostorom za desetak inkubatora.

Do sada su kupljeni ultrazvučni aparat, RTG aparat, defibrilatori sa monitorom, dvanaestokanalni EKG, holteri, monitori za praćenje vitalnih funkcija, centralna monitorska jedinica, reanimacioni stolovi za bebe, vakuum aspirator i kardiotokograf, a drugi deo opreme, koja u kontinuitetu stiže ovih dana, čini medicinska oprema vredna 368.000 evra.

Bazanekretnina.com

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite li da dobijate novosti? Prijavite se na naš newsletter: