Nove ambulante i oprema Šidu

Bazanekretnina.com

Vesti

Vesti/07-1

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i socijalnu politiku dao je Domu zdravlja u Šidu, koji nedvršen stoji već 30 godina, signal da planira investiciona ulaganja za narednu godinu. Ovih dana počinjemo izradu plana investicionog ulaganja u 2008. godini u čiju realizaciju ćemo utrošiti 40.630.000 dinara. Neophodno je na ravnom krovu Doma zdravlja nadgraditi oko 1.000 kvadratnih metara prostora za ambulante, a preko toga postaviti kosi krov koji bi zaštitio Dom zdravlja od atmosferskih voda.

rednost radova na ovom delu posla iznosio bi preko 2,5 miliona dinara. Uporedo sa tim, treba nabaviti kompjutere, u šta bi se uložilo isto toliko novca. Neophodno je kupiti i kombi vozilo sa sedištima, kojim bi šidski bolesnici putovali u sremskomitrovačku bolnicu nekoliko puta nedeljno na dijalizu. Vrednost tog vozila bila bi preko dva miliona dinara – kaže dr Svetozar Manojlović.

Za medicinsku opremu pojedinih službi u okviru Doma zdravlja potrebno je izdvojiti, za 11 aparata, oko deset miliona dinara. Po Manojlovićevom njegovom mišljenju, pored zgrade Doma zdravlja treba izgraditi prostor za Hitnu pomoć.

Svega 400 metara prema u Karađorđevoj ulici, postoji stara zgrada Doma zdravlja. U ovoj zgradi trenutno se nalaze kancelarije „Mlintesta”. Po rečima direktora ovog preduzeća, oni će se uskoro preseliti u zgradu šidskog „Centroprometa”, pa će Dom zdravlja ovu zgradu adaptirati za svoje potrebe.

Bazanekretnina.com

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite li da dobijate novosti? Prijavite se na naš newsletter: