Ništa od akvaparka u Bačkoj Palanci?

Bazanekretnina.com

Vesti

Vesti/10-1voj

Tek što su objavljeni rezultati javnog konkursa i licitacije za zemljište na kome najbolji ponuđač SINS, nemačko-srpska kompanija, treba da izgradi najmanje tri bazena i još niz objekata, lokalna radikalska vlast osporila je investitora dodajući mu nove nemoguće uslove.

Direktor „Standarda“, lokalnog javnog preduzeća za građevinsko zemljište, Ljubomir Milojević kaže da je već nadaleko bruka pukla i nanela gradu štetu.
Na javni konkurs javile su se dve firme od kojih je SINS ponudio bolje uslove. Na 16.100 kvadratnih metara neizgrađenog građevinskog zemljišta u kompleksu Sportsko-rekreativnog centra „Tikvara“ gradio bi se otvoreni i zatvoreni bazen za kupanje i bazen za decu. Osim toga, SINS bi gradio parkinge, teniska igrališta, niz malih pratećih objekata i hotel visoke kategorije. Mesečna zakupnina bila bi četiri hiljade dinara na 30 godina, a investitor bi velike pare uplatio u budžet opštine za opremanje zemljišta. Ugovor je u ime Palančana potpisao Ljubomir Milojević, direktor „Standarda“, preduzeća za građevinsko zemljište, urbanizam i stambeno-komunalne poslove, inače nestranački kadar, kako se izjasnio, a rešenje o saglasnosti trebalo je da potpiše i predsednik opštine Dragan Bozalo.
- Znam da je rešenje potpisao Bozalo pre odlaska na godišnji odmor, ali ga njegovi saradnici drže u stolu neovlašćeno i posle javne procedure kontaktiraju sa investitorom i dodaju novu skoro nemoguću obavezu - kao da se svim đacima, školama i sportistima omogući besplatan pristup bazenima, i slično - izjavio je Milojević i zaključio: - Kao da tim dodatnim uslovima žele da oteraju investitora.
On je dodao da se boji da je investitor odustao, a još više da će povesti spor koji se dobija na svakom sudu i da će bruka još više odjeknuti, i to sve „zbog neukosti nekih ljudi“. Milojević kaže da je odmah jedna sremska opština pozvala SINS i ponudila 20 hektara građevinskog zemljišta za samo jedan dinar mesečno. U Bačkoj Palanci kažu da je moguće da zbog ovog slučaja 16. avgusta na sednici SO, kada će se razmatrati predlog opozicije o smeni predsednika SO Borisa Kuzmanovića, „pukne tikva“ u vladajućoj većini (SRS, SPS i PSS).
- Potez opštinskih funkcionera, doduše u odsustvu Dragana Bozala, predsednika opštine, neshvatljiv je i ničim se ne može pravdati, posebno u situaciji kada jedna opština nema direktnih investicija - rekao je Milorad Paripović (PSS), zamenik predsednika SO, koji procenjuje da bi ova investicija bila značajna i zato što bi zaposlila oko 40 radnika, ali i po angažovanju građevinaca i pratećih delatnosti.

Bazanekretnina.com

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite li da dobijate novosti? Prijavite se na naš newsletter: