Kuća samostalna kuća Savinjska, Šmarje pri Jelšah, Nova vas pri Šmarju, Cena: 300,00

Osnovni podatci

Cena:
300,00 
transakcija:
iznajmljujem
šifra:
OH00570AN
vrsta objekta:
kuća
tip:
samostalna kuća
država:
Slovenija
lokacija:
Savinjska, Šmarje pri Jelšah, Nova vas pri Šmarju
godina izgradnje:
1978
sprat:
Pd+Pr+PTK
veličina:
171,00 m²
parcela:
2.002,00 m²
oprema:
centralno grejanje, lož ulje, toplovod, grejanje na drva, telefonska linija
ostalo:
balkon, terasa, podrum, garaža, pokriven parkirni prostor, parking mesto, dva parkirna mesta, više parking mesta

Kontakt

Aljaž Nerad
AŽ&MB NERAD d.o.o.
Podvrh 106G
3314 Braslovče
Telefon:
041 538419

Pošalji

E-mail je uspešno poslat

Pošalji

Energetski sertifikat zgrade

Energetski sertifikat u pripremi
Kuća samostalna kuća, Savinjska, Šmarje pri Jelšah, Nova vas pri Šmarju

1 od 14

Prethodna slika Sledeća slika
Galerija

opis

Na lepi s soncem obsijani lokaciji, z razgledom na okoliško naravo, se prodaja popolnoma opremljena stanovanjska hiša s pripadajočim gospodarskim poslopjem. Sama lokacija vam omogoča življenje v mirnem naselju, ki ga obdajajo travniki, gozdovi, skratka lepo naravno okolje. Imate pa tudi nekaj sosedov, tako da niste popolnoma osamljeni, vendar imate dovolj zasebnosti za mirno življenje. Hiša stoji na hribčku (do katere vodi asfaltirana cesta), tako da imate lep razgled, lokacija je tekom celega dneva obsijana s soncem, do železniške ali avtobusne postaje v Šmarju pri Jelšah imate cca 10 km, do Mestinja pa je cca. 5km vožnje. Tudi cena hiške je primerna glede na to kaj vam nudi in glede na lokacijo.

Parcela z rahlim naklonom (sprednji del je skoraj raven) je velikosti 2002m2 in imate poleg hiše in gospodarskega poslopja dovolj prostora za večji vrt – njivo (sedaj je manjši vrt), ali za otroško igrišče, piknik prostor,… Sama hiša ima tri etaže K+P+M in v vsaki je cca 75 m2 (skupaj torej cca 171 m2 – po podatkih GURS-a brez mansarde).Hiša je lepo vzdrževana in po potrebi tudi adaptirana: zamenjana je bila kpl streha (l. 2009) (opeka, žlebovi), kpl okna na hiši - razen mansarda (dvoslojna PVC z zunanjimi roletami in notranjimi žaluzijami). Mansarda je neizdelana (lesena okna, na plošči 15cm izolacija), hiša pa ima navadno fasado. Hiša je priključena na javni vodovod, električno omrežje (enofazni tok v hiši, trofazni na gospodarskem poslopju), dvoprekatna greznica, telefonski priključek in urejen odvoz smeti.

V kletnem oz pritličnem delu hiše (polovica kleti je v zemlji) je soba (shramba), velika kurilnica (peč na olje, peč na drva, dimnik je nov, izdelan iz nerjaveče pločevine in bojler) z ločeno shrambo, ter letna kuhinja z izhodom na teraso. Po notranjih stopnicah lahko pridete v bivalno etažo (pridete lahko tudi skozi glavni vhod v hišo) in obsega: vetrolov (predsoba), hodnik, kopalnico z WC (kopalna kad, kopalniški blok), shramba (možnost postavitve stopnišča v mansardo), otroška soba, spalnica, kuhinjo z jedilnico, kjer se nahaja kaminska peč na pelete, dnevno sobo (izhod na balkon). Mansarda je neizdelana in nima izdelanega stopnišča (možnost izgradnje stopnišča v shrambi). V večini so prostori opremljeni in oprema lahko po dogovoru tudi ostane v hiši. Na posestvu se nahaja še gospodarsko poslopje, kjer si lahko uredite kakšno delavnico, skladišče, shrambe, imate prostor za kakšno domačo žival (ovčke, koze, kure, zajce......) in garažo za avtomobil.

Možnosti nakupa – najema hiše:

1. Hiša se prodaja po ceni 90.000€. Sama hiša je vseljiva takoj, v ceno je zajeta oprema, vse ostalo pa je stvar dogovora.

2. Hiša se oddaja samo pod pogojem najema z obvezo odkupa. Pri tem se plača min 10% varščine oz are (ki se ob podpisu prodajne pogodbe šteje v kupnino) in mesečni obroki min 300€ + obratovalni stroški, za max obdobje treh let, nato je potrebno hišo odkupit – plačat v celoti. Ob ustreznem dogovoru se lahko vplačani obroki delno ali tudi v celoti štejejo v odkupno vrednost.

Za ostale pogoje se bomo dogovorili ob ogledu oz srečanju z lastnikom.

Za več informacij in oglede pokličite na 041/741-602